Dubbelutställning Öland 1-2 september 2007

Tvådagars på Öland! Vi planerade utefter domare och med förhoppning att Kaiser skulle kunna bli Champion dag 2. Nåja, Championatet hade han redan fixat med Lotta tidigare i sommar så nu hade vi bara att se fram emot en Rasspecial och en Nationell utställning med Kaiser och Penny . Och en Rasspecial med Irländsk domare är ju alltid något alldeles extra!

Öland, här var jag senast 19?? med klass 9G. Undertecknad blev klassens Gruppledare med ansvar för att lämna in arbetsuppgifter i botanik och med förmåner att slippa städning, köksgöromål osv, "guldläge" mao! Nåja, arbetsuppgifterna gick som dom skulle men Gruppledarens lite scoutaktiga framtoning fick en rejäl törn när densamma ertappades med tjuvrökning nere i Borgholm... Hemrapport och fråntagande av privilegierna blev resultatet samt att rökning för mig verkligen är ett minne blott.....

Ölandsbron, hur häftig som helst, Edit tog följande bilder:

Lundegårds Camping, en stor, jättefin anläggning, meteorologerna hade lovat uppehåll hela helgen, lite svalare på lördagen och varmt på söndagen... Ingenting stämde, Solen och Vindarnas Ö var även Regnskurarnas Ö, regnigt och blött i gräset lördag morgon så SWTK Reg Öst valde klokt att förlägga utställningen inomhus."Tacka vet jag logdans, där får man fara som en fogsvans..."

Lundegårds Loge blev vår fina utställningsplats, föredömlig ring dukad med stolar runtomkring så att alla kunde se hundarna utan skymmande, burar, trimbord osv.Gott om plats fö att ställa upp hundburar och trimma i den stora logen. En nackdel var väl att det hala trägolvet inte gjorde hundarnas rörelser rättvisa, men i Championklass hanar, plockade domare Kevin Maye ut hundarna på gräset för att skipa rättvisa, och f ö påpekade han i flera klasser att han förstod att hundarna hade bättre rörelser än vad de för dagen kunde visa upp i ringen.Vackra åtråvärda rosetter!

Resultaten då? Ja, Edit har bara visat Kaiser på off utställning en endaste gång tidigare, och inte har vi haft tillfälle till ringträning heller, men av det syntes ingenting i ringen, ett härligt showigt par som snodde hem "rubbet", Kaiser visad av Edit blev Best In Show, Wow!!!Lilla Penny då? Jodå hon skötte sig med den äran och fick ett HP, hon och Kaiser blev verkligen "superkompisar" denna helg och busade hej vilt i stuga 85!På kvällen träffades alla övernattande utställare för en trevlig grillfest.Stort tack Reg Öst för en jättetrevlig utställning!!!

Böda Sand

En slovensk domare som vi inte träffat tidigare och kanske inte kommer att uppsöka heller.... åtminstone inte med den här laguppställningen.

Edit fick visa fina Clubber's Calypso till en rättvis Bästa Valp. I de officiella klasserna föredrog domaren hundar på den större sidan med tjocka pälsar.Att våra eleganta irländare Penny och Kaiser fick 1:a med HP resp blev R Bästa Hane var nog en prestation med tanke på domarens smak....

Edit visar Trazzla i Bästa Tik.Kaiser med vindrufs

För oss var det ffg på Böda Sand, kallt och blåsigt denna dag, men denna utställningsplats var ju bara så fin, toaletterna, många och jättefräscha, får säkert toppnotering på Tinas Michelin-lista! :- )) Hit kommer vi gärna tillbaka ett annat år!