Kennel Buckwheats Årskrönika:

Lovehill's Barbie Girl:

Vår Mascot är numera "pensionerad" avelstik och fick under 2006 en helt ny titel och uppgift, nämligen Mormor! En uppgift hon skötte med den äran, "ingen rör Mormors matskål" var ett budskap hon med all önskvärd tydlighet bibringade sina barnbarn.... Annars får Mascot njuta av livet nu och aktiveras bl a med viltspårsträning, när hon inte aktiverar sig själv genom att jaga upp kaniner och fasaner...Låt er inte luras av den oskyldiga uppsynen, i lavendelhäcken i vår trädgård nere i Haväng finnns det fullt av roliga små ödlor att jaga....

INTUCH NORDUCH SUCH FINUCH EECH DKUCH NUCH NV 06 Windisle Inycon:

En känd Terrierdomare sa en gång i tiden om Casper "att den hunden förstör för sig själv i ringen...." Nåja, det har ju gått rätt hyfsat för Casper när han väl förstod att man kan ta sig runt en utställningsring i trav och inte i sken och att man kan stå snyggt framför domaren utan att studsa som en gummiboll...

Men rätt utnyttjat är det härliga terriertemperamentet en av Caspers stora tillgångar och numera är han en proffsig utställningshund som "vet vad som gäller".

Årets rätt kaxiga mål med Internationella och Nordiska Championat uppnådde han lätt som en plätt. Dansk och Nordisk Champion på Bornholm, Internationell och Norsk Champion samt Norsk Vinnare 06 och Cruft's-kvalificerad i Oslo och som kronan på verket Best in Show på klubbens officiella rasspecial i Tånga Hed!

Jag säger bara "Wow vad det var kul"!

Notera att Casper är utställd 3 ggr i år för irländska domare och i tuff konkurrens placerad lika många gånger i Bästa hanhundsklass (2:a BH, 4:a BH resp BIS).

Och vilka borde väl veta bättre än exteriördomare från rasens hemland Irland om hur en "korrekt" wheaten ska se ut till päls, pigment, konstruktion, rörelser och temperament???

Casper slutade f ö som 4:e Bästa Wheatenhane i Sverige 2006.

Vi fortsätter att ställa honom så länge han själv har glädjen och självklart har vi mål även för 2007...När det gäller privatlivet blomstrade det också under året som gick, sin vana trogen fick Casper en kull med exakt ett års mellanrum, 8 vackra barn föddes u holländska importtiken Mo Grad Tu Lotje på Kennel Seamrog. Vi ser fram emot att träffa Sahara, Djambo, och Lexus och kanske fler i utställningsringarna redan i januari! Och det lär vänta ngn vacker Wheatenflicka någonstans i landet på Caspers uppvaktning så förhoppningsvis blir det nya Casperbebisar under 2007...

Buckwheat Helga Hufflepuff

2006 var ett stort år för Trulsa. Under vintern tränade vi mycket agility i Lövsta-cisternerna, och hann börja tävla några gånger innan det var dags för andra och störra uppgifter...

Våra ursprungsplaner att para i Holland fick vi skjuta på framtiden då det visade sig att det inte skulle fungera tidsmässigt. Men en annan snygging hade jag haft i åtanke ända sedan vi först såg honom på ringträning på Årstafältet sommaren 2004, nämligen Wheaten Island's Gorgeous Quincy, numera Svensk Utställningschampion!

När det äntligen blev dags för parning var väl Trulsa lite svårflirtad till en början men när hon fick bestämma var skåpet skulle stå förenades de unga tu en junikväll ute på Färingsö och resultatet blev hela 8 valpar, 4 av varje sort! En speciell känsla med första kullen efter egenuppfödd avelstik och Trulsa visade sig vara en jätteduktig mamma för sin stora kull. Än en gång har vi haft turen att få fantastiska fina valpköpare och flera av våra valpar kommer att visas på utställningar under året, bl a i Nyköping, Örebro, Sollentuna och Skogås..För Trulsas del blir 2007 förhoppningsvis ett fint år med fortsatt agilityträning med sikte på tävlingar till sommaren, viltspårsprov samt även en och annan utställning.

Buckwheat Miss Moneypenny

Lilla Penny blev kvar hos oss, "när har man chansen att härnäst få välja och vraka bland fyra lovande tikvalpar?"Rödräven", "Rotborsten", "Penny Päronplutt"... Kärt barn har många namn!

Ska bli otroligt kul att få följa den här roliga tikvalpens utveckling, käck, glad och företagsam som få... Kompostgallret klättrade hon över vid 8 veckors ålder, och fåtöljerna i vardagsrummet kan man ju använda som "långhopp" när man inte har ngt annat kul för sig.....

Utställningspremiär blir det med syskon i Nyköping samt Örebro i januari och sedan fortsätter Penny på vår valpkurs tillsammans med de syskon som bor i Stockholmstrakten. Agilitytakter verkar hon ha, kan redan tunneln, men det får förstås bara bli "lekträning" innan hon fyller 1 år.

Eudroa's I am Buckwheat O'Inycon

Mimmi, Caspers dotter, vår lilla prinsessa, ställdes ut några gånger under året med 1:a med HP och tog sitt första CK i Unghundsklass i Växjö, slutade 3:a i klassen (11 ungtikar till start), precis slagen av syrran Nala!

Andra fina framgångar var BIR Juniorvinst på Terrierspecialen i Mjöndalen, Norge, (19+25 startande), BIS Junior vinst på Wheatenspecialen på Kista BHK i augusti, här med domare Juha Palosaari och handler Edit Rosenlund:Vi har nyligen HD-röntgat Mimmi och det nervpirrande resultatet blev bästa tänkbara, A+A, så nu kan vi planera för valpar vintern 2007/2008. För både Trulsa och Mimmi gäller att vi under 2007 hoppas få tillfälle att göra Mentalbeskrivning.

Tack Anna-Carin med familj för att ni är världens bästa fodervärdar!

Wheaten My Love Learning ABC

Vår tyska importhanne Kaiser, delägd med kennlarna Ambush och Conor's, har utvecklats fint under året som gått: Det tar ju tid med en hund av hans irländska typ men kropp och päls kommer sakta men säkert.

Några utställningar hann det bli under året med flera CK:n och utmärkta kritiker. Även Kaiser blev BIS Junior under 2006, närmare bestämt på Region Östs Rasspecial i Kolmården och blev även BIM Unghund på Terrierklubbens utställning i Tånga Hed.Under hösten mentalbeskrevs Kaiser med mycket trevligt resultat och under 2007 kommer han att att HD-röntgas.