Wheatenfestivalen, Bastmora, 25 augusti
Domare: Hilde Nybom


Efter många och långa förberedelser och planeringar gick vår utställning av stapeln på en ny utställningsplats, Svenska Hundklubben i Bastmora. Som del av utställningskommittén vore det väl förmätet att utvärdera utställningen, det får de gästande utställarna göra, men rent spontant kändes det verkligen som en "festival" med vår vackra ras i centrum, vacker utställningsplats, och fräscht klubbhus som naturlig samlingspunkt.

Vi hade Casper, Kaiser, Trulsa, Penny, Molly, Mimmi och Poppe anmälda.

Allra bäst lyckades Casper som blev 4:e Bästa hane totalt!Öht var Hilde mycket förtjust i Championklassen med 10 vackra hanhundar, samtliga belönade med HP. Vår Kaiser placerade sig f ö som R i Championklassen.På tjejsidan var Trulsa med i första gallringen i den som vanligt stora öppna tikklassen som också höll mycket hög klass enligt vår domare. Vår lilla Mimmi, var alert som bara den och blev R i Ökl, inte illa!Våra övriga hundar visade sig fint men nådde inte några placeringar.

Härutöver hade Edit uppdrag som domare i Barn med Hund samt Junior Handling, där f ö Casper fick tävla med Hanna som gjorde ett jättefint jobb med honom.Ny "domare" i familjen var Knutte som hade äran att döma "Gubbe med Hund" i egenskap av förra årets vinnare. Kul att tävlingen samlade så många som 6 deltagare och vinnaren förärades med "öl&DVD-kit" och alla deltagare fick HP, filmer samt fribiljetter till Solvalla.Tillsammans med våra underbara valpköpare och fodervärdsfamilj hade vi samlat ihop till ett trevligt litet knytkalas, tack alla som deltog, och Carina, receptet på urläckra couscous-salladen med kyckling och melon hoppas jag snart ligger i min mailbox!Samling runt buffén!


Fredde och Molly

Det var roligt att vi kunde återuppliva traditionen med egen servering, duktiga ni var som jobbade med detta! Knutte fick förtroendet att vikariera för grillmästare Per !