Internationell utställning, Eckerö, Åland 23 september

Vi, Edit och Knutte gjorde en mycket lyckad och trevlig resa till Eckerö, Åland. Vi kom fram till Hotel Pommern vid 19-tiden och då var det bara att ta fram trimbordet och börja klippa Trulsa. (Skönt att slippa ta det sista på utställningsplatsen eftersom man i hallen har separat avdelning för klippning och trimning, men en hel del klippning blev det i alla fall på utställningsdagen eftersom Trulsas päls/klippning har en tendens att se bra ut ena dagen och nästa dag inte).

På fredagskvällen var vi hungriga efter resan och ville snabbt hitta någonstans att äta middag. Det enda negativa med Åland är nog restaurangerna, var dom inte stängda så var dom antingen fullsatta eller inte så inbjudande. När vi sökt igenom hela Mariehamn efter någonstans att äta så slutade det med att vi åt på hotellets restaurang (den tionde restaurangen vi hittade!) vilket var mycket lyckat. Hotellet är lite av en favorit, otroligt bra läge och bra rastområden.Lördagen började tidigt (som de flesta utsällningsdagar) och resan bar av mot Eckerö, cirka en halvtimmes bilväg från Mariehamn.

Poliserna var även dom morgonpigga och fanns utplacerade längs vägen. Hastighets- och alkoholkontroller, Ålänningarna är det koll på! :- ))Inomhusutställning.... ovant men skönt! Kändes konstigt att inte släpa på tält...men det är ju något man gärna slipper! Fin hall med mycket bra golv, både för hundar och handlers! Dock är ju inomhusutställningar betydligt mer högljudda än utomhusutställningar, något man nästan glömt efter sommaren, bra träning för unga hundar dock!Det var många hundar före oss och endast 8 annmälda Wheatens (3 hanar och 5 tikar, varav 2 Champions). Representanter från Sverige, Norge, Finland och Åland.

Först ut av våra hundar var Penny som skötte sig jättebra och verkligen såg ut att trivas! Hon fick ett CK och vann klassen (kanske inte så svårt när man är ensam...).Trulsa fick även hon klassvinst och CK, en konkurrent hade hon dock!I Bästa Tik slutade Trulsa som 3:a och Penny som 4:a. Cert och R-Cacib till Trulsa och R-Cert till Penny. Vi är supernöjda med detta och gratulerar de värdiga BIR och BIM hundarna från kennel Wheatstone resp kennel Cameron.BIM-vinnande hanne som rest ända från Trondheim!

Karl-Erik Johansson är en mycket trevlig och sympatisk domare och jag kan hålla med honom om de enda negativa åsikterna han hade om våra hundar, han önskade en glansigare päls på Trulsa samt en något rakare svans på Penny. I övrigt tyckte han att dom var mycket goda representanter för sin ras. Trulsa fick i sin kritik dessutom "en tik med härlig stil", och det kan man väl hålla med om!Hemresan gick smidigt och vi hann med en hel del Taxfree-shopping även på hemvägen!

Edit