2006Kennel Buckwheats Årskrönika 2006Penny "danföredan"!GOD JUL!Vår gästbok begav sig ut i cyberrymden för att aldrig komma tillbaka, det är tråkigt att alla trevliga hälsningar på så sätt gått förlorade. Tack Elof för att du hjälpte mig att fixa en ny!

Min dator har återvänt efter en reparationsresa till Tyskland och är nu fit for fight igen!

När julmaten lagt sig tillrätta under mellandagarna kommer jag att lägga ner en hel del tid på att uppdatera hemsidan.Stora Stockholm 2006:

Stora Stockholm var som vanligt trevligt fastän de delade ringarna gjorde samvaron lite splittrad och det var svårt att hinna se "allt". Vi hade bara med Casper och han slutade 2 av 11 championhannar - inte illa! - och blev till slut Reserv i Bästa Hanhundsklass.Casper

(Foto: Thomas Uneholt)

Grattis till faster Stacey till BIR och championat från din brorsdotter Penny!Casper i Kennel Windisles Uppfödaregrupp

Julbordet var som vanligt trivsamt och välsmakande! Tack Tina och Thomas som fixade!Trivsamt julmingel runt delikatesserna

Vår monter i år hade fått ny design, tack alla ni som jobbade med design, bygge med mera!"Mitt bidrag till Världslitteraturen", ha ha!Hasses Wheatenpepparkakor! Mycket populära, speciellt från grannmontern, några lyckades dock räddas till Wheatenmonterns besökare...Några av våra fina monterhundarVi hade nybörjarkurskurs i wheatenklippning lördag 18 nov för ett par valpar ur förra årets valpkull plus ytterligare några ekipage.
Välbehövling lunchpaus

Alla var jätteduktiga, trimmare som hundar!Buckwheat Thumbelina, Lisa

Söndag 19 nov var det stor valputställning i Mjölby, våra valpar var tyvärr för unga för att deltaga men ett helt gäng wheatens var anmälda och vi är så glada och stolta över Caspers barns debut i ringen! BIR och BIS för Zahara, Seamrog No Angel No Saint, samt BIM för Lexus, Seamrog No More Rock'n Roll (båda e Ch Windisle Inycon u Mo Grad Tu Lotje). Grattis Tina!LexusVärldsutställnigen i Poznan!

Vi ställde ffg för Britta Roos-Börjesson och som "okänt ekipage" hade vi väl inte optimala förutsättningar.

Desto roligare då att att Casper placerade sig som tredje bästa Champion totalt av 10 Championhannar! Vann gjorde Ch Keridown Gael Force och tvåa blev Ch Wheatstone Bogart.

Utställningen dömdes förstås enligt FCI regler, alltså ingen Bästa hanhunds eller Bästa tikklass utan fyra hundar placeras i varje klass. De klassvinnande hundarna tävlar sedan vidare och CACIB, cert osv och BIR och BIM kneps av Miisa och Zack, grattis Tina och Helene!

Tac Kennel Ben Nevis som sponsrat med de fina placeringsrosetterna i de polska färgerna! Casper förärades också en fin bronsplakett för sin placering.

Flera utomnordiska uppfödare tog kontakt med oss efter bedömningen och berömde såväl hund som handler, vilket kändes roligt.

Tjeckisk resultatsida

ResereportageTill Växjö reste vi med Casper och Mimmi och det blev en riktig liten släktträff med Caspers avkommor! Casper var som vanligt på showigt humör och placerade sig som fjärde bästa hane, "big terrier temperament" tyckte domare Kazmierski!

Bland ungtikarna (11 till start av 13 anmälda!) stod Caspers dotter Nala länge som segrare men blev till slut tvåa med CK i klassen med Mimmi som god trea, också med CK.

Det var Mimmis första start i Ukl och hennes första CK så självklart är vi nöjda med utdelningen på resan!

Vidare lyckades Lotta T samla ihop en en uppfödaregrupp för Kennel Eudora med idel unga hundar. Edit var flink med saxen på de som behövde en sista puts och gruppen fick utmärkt kritik med särskilt plus för homogena uttryck och belönades med Hederspris. Grattis Gaby!Pose-bilder på valparna, 8 veckor gamla, finns nu inlagda under "Valpar"!Nu har alla valpar flyttat så när som på Miss Moneypenny.
Uppdatering av hela valpsidan under planering.Instämmer också med Edits ord i gästboken, tack alla fina valpköpare
för ert engagemang i era små valpar, vi ses snart på valpkursen vars
teoriavsnitt snart drar igång!Wow, vilken helg! Tvådagars utställning i Tånga Hed med rekordstora anmälningssiffror!
på Västsvenska terrierklubbens utställning dömde Ingrid Borchorst, Danmark, och vi fick glädja oss åt BIM Unghundsseger för vår Kaiser, Wheaten My Love Learning ABC.

På SWTK Region Västs officiella utställning dömde John Hartigan från rasens hemland Irland.
Blött, blött blev allt i regnet, men åtminstone i mitt hjärta sken solen hela dagen för vår underbare Ch Windisle Inycon, placerade sig för tredje gången i sommar i Bästa Hanhundsklass för en irländsk domare, och vilken placering sen, Best in Show i ett startfält med hela 92 Wheatens!

Det var nog tur att vi bytt till större bil nyligen, annars hade den mycket generösa prissamlingen svårligen låtit sig hemtransporteras!

Vår Kaiser tyckte det var lite obehagligt med alla flaxande tältdukar och ville inte riktigt visa sig som han kan, så han fick nöja sig med en etta och en tredjeplacering i Unghundsklassen den här dagen.

Ett annat mycket roligt resultat var att våra valpar nu har en Svensk Utställningschampion till pappa! Grattis Wheaten Island's Gorgeous Quincy till tredje certet i sommar!

På spinnsidan gratulerar vi Allaflox Kettericken till BIM och cert och gratulerar Caspers halvsyster Windisle Kefraya som tog en hedrande reservplacering i Bästa Tikklassen.Best in Show 3/9: Ch Windisle Inycon

Foto: Linnea HåkanssonRosetten!BIM Unghund 2/9: Wheaten My Love Learning ABCNy länk inlagd på indexsidan med de senaste uppdateringarna under "Uppdaterat"!Årets upplaga av Wheatenfestivalen blev en solig tillställning, mycket arbete för oss som arbetat med den men också mycket trevligt.

Vi gläder oss åt Mimmis BIS Junior vinst och gratulerar alla andra vinnare, ingen nämnd, ingen glömd. Ett stort tack också till alla våra generösa sponsorer!

Ett nytt inslag i år var "Gubbe med Hund" där våra kära kennelpojkar skulle få visa sina färdigheter i ringen. Fyra modiga män ställde upp och vann gjorde vår egen kennelpojke Knutte.

Domare var Tina Cederstrand.

Alla deltagare förärades prisrosett och videofilm, vinnaren dessutom myskit bestående av en korg med tallriksunderlägg, chips och en fin flaska öl!

Av helgens utställningar i Nyköping/Norrköping, var det dag två som var mest lyckad
för oss, Casper 3:e Bästa Hane och Mimmi 1:a med HP i juniorklass med jättefin kritik
av den noggranne och "stränge" domaren Hans Rosenberg.
Mimmi visade återigen att hon fungerar fint mentalt i stökiga utställningsmiljöer,
bådar gott för framtiden!Årets mål med Casper var internationella och nordiska championat.
Och knappt hinner vi börja innan vi är i mål, snacka om "flyt"!!!

Nordisk och Dansk champion på Bornholm...

Tre titlar rikare på norska Vinnaruställningen i Oslo 12 augusti,
Norskt cert, det fjärde CACIB:et samt vinnartiteln bäddade för att
Casper nu kan tituelara sig Internationell, Nordisk,
Svensk, Finsk, Dansk, Norsk och Estnisk Utställningschampion,
Norsk Vinnare -06, samt Crufts kvalificerad 07, vi får nog trycka om hans visitkort....

Tack Ilse för kul resesällskap till Norge (tralala) !!
Tack Ann-Mari för din gästfrihet och finputs av Casper!!
Tack Thomas för lån av trimbord mm till en i Oslo "vilsegången utställare"!! (=jag)
Sist men inte minst, Tack Stig för att du anförtrodde denna juvel till oss!!BIM: Ch Windisle Inycon BIR: Ch Vitasoft Born to be Donna

Domare: Pia Lundberg"vilseåkning" i Oslo ledde till tidsbrist och lätt panik, iförd Casper och trimväska lyckades jag dock ta mig i tid till ringen och tack vare hjälp över kennelgränserna fick jag Casper ship shape till vår entré i ringen,,,, inget ont som inte har ngt gott med sig, tält, trimbord, stolar, burar etc behövdes aldrig packas upp utan ligger snyggt och prydligt packade i bilen i väntan på Norrköping och Nyköping dit vi far med Casper och Mimmi....Valparna är födda 3 augusti! Mer info och bilder under "Valpar", "Bilder v 0:" osv...Edit har kommit tillbaka från England och besöket på Kennel Hobel.
Den engelska handlerdebuten gick över förväntan, Edit visade en valp till seger i valpklass samt nådde en tredjeplacering med en ungtik i en klass med hela 13 deltagare. Vidare blev en annan av Deborah's hundar BIM! Utställningen dömdes av Nick Hammond, Irland, och samlade hela 80 deltagande Wheatens!Tack Deborah för din vänlighet och gästfrihet gentemot Edit!Edit med två av Deborah's hemmavarande 6 wheatens!

Fler bilder samt även reportage kommer i Terrierposten senare i höst.Rönne, Bornholm, 1 - 2 juli 2006:

Casper går från klarhet till klarhet!

På Danska Terrierklubbens utställning i Rönne, Danmark,
vinner Casper inte bara öppen klassen med Cert utan blir även
bästa hane, BIR, Dansk och Nordisk Champion!!!

Kritik: "Good quality dog of medium size. Very proportional with elegant topline.
But first of all with full balance and rhythmic long step!"

Domare: Andrzej Kazmirski, Polen.Dansk och Nordisk Champion!

Tack Edit som visar Casper så proffsigt trots att du fortfarande inte är riktigt frisk och tack min trogne "kennelpojke" Knutte som ställer upp på alla våra utställningsturnéer!

Grattis också Kennel Tejarpsdalen till BIM !

Även på söndagens utställning på Bornholm skötte sig Casper med den äran, tvåa av fem championhannar och totalt andra bästa hanhund!

Kritik: "Kraftfull, värdig Champion. Välkroppad, välpälsad, flotta rörelser."

Domare: Ann Rode


En som inte kastar in handduken....På Dalarnas Terrierklubbs utställning i Avesta 17 juni blev Casper BIR för Pia Lundberg med strålande kritik!
5 utställningar totalt i år, 4 i Sverige och 1 i Norge, Bästa hanhundsplaceringar på samtliga, inte illa!

Samma dag blev Casper pappa för tredje gången på Kennel Seamrog!
Mo Grad Tu Lotje födde 8 valpar, 7 pojkar och en flicka, grattis, grattis!

På söndagens internationella utställning i Avesta blev Casper 4:e Bästa hane och Wheaten Island's Gorgeous Quincy, blev BIR med cert och Cacib! Vi gratulerar Hermans uppfödare och ägare och hoppas på "småhermans" och "småtrulsor" i augusti...

På samma utställning vann vår Kaiser juniorklassen och tog sitt andra CK!Till gruppfinal gick på lördagen hela 23 terriers, vi gick inte vidare men vad gör det, bara känslan att få "springa in" i gruppfinal var glädje nog!Terrierspecialen i Norge blev en omtumlande upplevelse!

Edit vaknade med 39,3 i feber och panik uppstod - vem skulle kunna visa våra hundar?
Många mobilsamtal blev det, på mitt förslag att låta Knutte ta in hundarna svarade Edit att "aldrig blir jag så sjuk att jag släpper in pappa i ringen"....

Så med hjälp av Alvedon och en hel del vilja tog Edit runt våra hundar i ringen, och resultaten var inte dåliga, Casper vann öppenklassen om 13 hanhundar och blev totalt 3:e Bästa Hane men tvåa om certet...

Mimmi, som mest följde med för att vänja sig vid långa bilresor, slamriga utställningslokaler och att bo i "hytte" med en annan flock än sin egen visade verkligen att hon är en blivande "Showgirl", vinst i juniorklassen med HP, Bästa Junior och i stora ringen verkade hon trivas, hängde med till sista gallringen bland terrierjuniorerna och både hon och pappa Casper fick fina rosetter och pokaler med sig hem i prisbagaget.

Antal hundar: 19 + 25
Domare: Paul Wilkinson, GBMimmi i finalringenHärliga nyheter, Trulsa är parad!Lag Wheaten hamnade på delad tredjeplats av nio terrierlag på Östsvenska Terrierklubbens
Match Show ute i Kista 1 juni, den bästa placeringen på många år!
Sudden vann sin klass (valpar) och Mimmi kom tvåa i sin (juniorer).

Laget bestod av Bysan och Sudden (valpar) Mimmi och Spencer (juniorer) Kielo och Kristy (noviser) samt Casper och Doglas (champions).Till vissa utställningar åker man med högt ställda förväntningar, kanske för höga ibland! Andra gånger åker man mest för att ha det trevligt med vänner och uppfödarekollegor.

I söndags var det en sådan utställning, och att Casper skulle placera sig som andra bästa hanhund på SWTK Reg Östs Rasspecial blev en trevlig överraskning! Att Kaiser blev fjärde bästa hanhund och tillika BIS Junior gjorde inte saken sämre.
Lilla Lisa ställdes ffg i Juniorklass, slutade fyra i sin klass men med HP och utmärkt kritik.Ch Windisle Inycon "Casper"Wheaten My Love Learning ABC "Kaiser"Buckwheat Thumbelina "Lisa"

Roligt att irländska domaren Jennifer Kealy dömde i enlighet med hela rasstandarden och vi gratulerar värdiga BIR och BIM hundarna Ch Allaflox Prince Kheldar och Ch Leciha's Lady Isabeau!

Tack Region Öst för en välarrangerad utställning och ett generöst prisbord!Valpar väntas förhoppningsvis på Kennel Seamrog efter vår hanhund SUCH FINUCH EECH Windisle Inycon u Mo Grad Tu Lotje (e Wheaten My Love Excelsior u Mo Grad Tu Guusje)!Mo Grad Tu Lotje
Foto: Kennel Seamrog
Vi är trogna kursare på Hundens Hus och får i gengäld ibland möjlighet att delta i olika instruktörsutbildningar med våra hundar.
Casper och jag har deltagit i ett utbildningstillfälle för assistanshundsutbildare och här lär sig Casper att plocka föremål i en korg.
Tack för att vi fick vara med och lycka till Cissi med din utbildning till assistanshundsinstruktör!

Vi ser fram emot lite påskledighet efter veckor med mycket arbete. Till Lilla Stockholm kommer vi med Casper, Kaiser, Trulsa och lilla Mimmi, som debuterar i officiell klass!

GLAD PÅSK!

Resultat: 53 anmälda hundar, Casper tar en tredjeplats i den stora Championklassen med CK och slutar totalt som 4:e Bästa Hane, ett resultat vi är mycket glada över.

Unge Kaiser kom på andra plats i Juniorklassen med Hederpris.

Flickorna Mimmi och Trulsa debuterade i Junior resp Öppenklass och vi visste väl att de pälsmässigt ännu är lite omogna för dessa klasser, Varsitt första pris blev resultatet och utmärkta kritiker.

Vi gratulerar dagens värdiga BIR och BIM vinnare!

Vill också tacka passa på och tacka Edit för att du alltid så förtjänstfullt visar alla våra hundar!Trulsa och jag har gått en helgkurs i avancerad agility för Marie Hansson, otroligt kul, lärorikt och inspirerande! Blir Trulsa förhoppningsvis mamma i sommar blir det inga fler tävlingar på ett bra tag men gott om tid att finslipa detaljer som kontaktfält etc.Vi tränar inför Lilla Sthlm genom att ställa ut några hundar på Sollentunas inofficiella utställning
25 mars. 8 wheatens till start, Trulsa blir BIR och så småningom BIG 3 (9 terriers i finalen). Kaiser blir BIM och Lisa BIR-valp.

Kaiser debuterar med 1:a pris i Juniorklass och CK på sin första officiella utställning på SVTEK's utställning i Sollentuna 4 mars.Kaiser

Foto: Agneta LindströmHann knappt komma hem och byta hund efter årsmötet i Habo förrän vi var på väg med Trulsa mot Köping för Agilitytävlingar söndag 26 februari. Vi startade ffg i Agilityklass 1, knepiga hinder som Gungan etc gick fint, men Trulsa delade inte banläggarens uppfattning om från vilket håll tunneln skulle tas så där diskade vi ut oss.

Sen blev en lång och nervös väntan, skulle Trulsas start i Hoppklassen kollidera med Knuttes slutspelsmatch i tennis...

Till slut var det vår tur, och vilket race, I sin andra start i Hoppklass 1 lyckades Trulsa med målgång med endast 5 Hinderfel på slalomen! Vi är jättenöjda!

PS Knutte vann förresten matchen, och Tre Kronor tog Guld, vilken härlig söndag! dsEn rolig lördag på Dobermannklubbens inofficiella utställning i Sollentuna! Vi hade samlat ihop de yngre förmågorna för att se vad ringträningen givit för resultat. Mimmi blev BIR valp och BIG 2:a (av 6 finalister!) Lisa uppförde sig också bra och fick HP.

Kaiser blev BIM och Trulsa bästa tik och BIR och BiG 2:a (av 11 finalister!). Vinnande terrier, Airedaleterriern Pinto's Through the Barricades slutade f ö som Best in Show! Grattis!Vi vill också skicka många hälsningar och gratulationer till Gaby och Kennel Eudora's.
Mimmis mamma Freja, Eudora's Eartha, har nämligen blivit Dansk och Svensk Utställningschampion i Odense 18 februari!!Grattis igen Edit, den här gången till godkänt teoriprov i Ringsekreterareutbildningen!
Grattis även Lotta W till samma prestation!

Och Grattis till Hexa och Kaiser, BIR och BIM i Sollentuna inoff valputställning 11 feb!

Grattis Edit till Östsvenska Terrierklubbens
Resestipendium 2006!!!Vår nya hemsida är uppe !!!
Tack Elof !Året börjar trevligt! Lisa, Buckwheat Thumbelina, blir BIR valp
på stora valputställningen i Borås, domare: Cindy Pettersson.
Tack Jenny för fin presentation av Lisa!